Slushni Me

from by Viktor Mastoridis

/
 • Digital Track
  Streaming + Download

  Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
  Purchasable with gift card

    name your price

  You own this

   

about

Слушни Ме, meaning 'Hear Me' in Macedonian, is a Macedonian Pop song with lyrics about love, trust, hope and betrayal.

lyrics

Допри ме, гушни ме, погледни ме, јас постојам,
Зборувај, не молчи, понеси ме во твојот свет
Се плашам сам да останам до крај

Години како дим исчезнуваат неповратно
Спомени, врежани во нишките на срцето
Јас не знам што се случува со нас

Зарем толку грешевме, а себе си се лажевме
Зарем толку верував, се надевав, а извисив

И останав на крај, чудно сам ненадејно
Во мислите те спомнувам, твојот лик повикувам

Слушни го, мојот глас, ние си припаѓаме
Слушни го мојот крик, се плашам сам да останам
Чудно сам разочаран и напуштен на крај

2,
Помниш ли, зборувавме, нема да се лажеме
Зборови, зборови, пусти празни зборови
Ти всушност не веруваше во нас

credits

from Bursting (2006), track released May 1, 1999

license

tags

about

Viktor Mastoridis London, UK

Viktor is a guitarist and bouzouki player, creating Balkan Rhythm'n'Blues Fusion music. Influenced by Peter Green, Eric Clapton, Zeppelin, Purple, as well as Greek and Macedonian music.

contact / help

Contact Viktor Mastoridis

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code